dinsdag 21 juli 2015

Bubble Post komt naar Nederland

Het Belgische Bubble Post gaat vanaf september Nederlandse stadscentra met de fiets bedienen vanuit depots aan de rand van de grote steden. E-commercebedrijven kunnen lokaal same day deliveries gaan bieden.

Het bedrijf uit Gent verwierf onlangs 2,4 miljoen euro nieuw groeikapitaal om zijn activiteiten naar het buitenland uit te breiden. Amsterdam en Utrecht gaan live op 1 september en Rotterdam, Breda en Eindhoven per 1 november.


In België is Bubble Post actief in negen grote Vlaamse steden. Vanuit depots aan de randen van de steden worden dagelijks reeds duizenden pakketjes per elektrische fiets en elektrische bestelwagen afgeleverd, onder meer voor Kiala, Vente Exclusive, Nespresso en lokale ondernemers en horecaleveranciers.

“Zestig tot zeventig procent gaat per fiets. Lokale ondernemers, waaronder e-commercebedrijven, kunnen met onze dienst op de dag van bestelling orders gaan afleveren in hun stad”, zegt Yan Ketelers. “We verzorgen de first mile, de last mile en de only mile.”
Lokale orders kunnen binnen twee uur worden afgeleverd. De kapitaalinjectie van onder meer PMV wordt behalve voor internationale expansie ook voor doorontwikkeling van het IT-systeem gebruikt. “Op termijn kunnen we op zeven minuten nauwkeurig vertellen wanneer een order aankomt.” Bubble Post wil zijn software op enig moment ook commercieel gaan aanbieden op de markt.

De ‘groene benadering’ van logistiek is een bewuste keuze, vertelt Ketelers. “Met ons elektrisch vervoer vergroenen we de stad omdat we werk van vrachtwagens overnemen. Omdat steden steeds drukker worden, is de stad niet meer open voor groot verkeer. Bedrijven verliezen geld op de last mile. Door dat aan ons uit te besteden, kunnen ze besparen en efficiënter werken.”


Bubble Post heeft onlangs bakfietsen aangeschaft van Urban Arrow met speciale boxen van Busybike uit Nijmegen.

Bubble Post verwacht dit jaar een omzet van twee miljoen euro te realiseren.

Bron: Emerce