woensdag 24 juni 2015

Amersfoort zet bakfiets in voor groenvoorziening


In Amersfoort worden sinds kort elektrische bakfietsen ingezet voor de verschillende groendiensten. Eind 2014 werden er door Babboe bakfietsen uit Amersfoort meerdere fietsen beschikbaar gesteld voor de groendiensten in Eemfors en Land in Zicht. Beide bedrijven zetten zich in voor de verzorging van groen voor gemeenten, bedrijven, instellingen en particulieren.
De fiets wordt al gebruikt om het terrein van Nationaal Militair  Museum in Soesterberg vrij te maken van zwerfafval. De bakfiets biedt ruimte voor het opslaan van zwerfafval en kan daarnaast het materiaal van de medewerkers bergen.

Harald Krijt, unitmanager Eemfors:  "We zijn erg blij met de bakfiets. We zijn zelfs van plan om er nog een aantal aan te schaffen. Met de inzet van de elektrische bakfietsen willen we een aantal bedrijfsauto's vervangen. Zo dragen we bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot."

Bij de in Vathorst gevestigde leer-werkboerderij Land in Zicht wordt de elektrische bakfiets sindskort gebruikt door deelnemers die afstand tot school en/of de arbeidsmarkt hebben en onder begeleiding allerlei werkzaamheden verrichten.


Yuri Cohen, initiatiefnemer Land in Zicht: "We gebruiken de bakfiets voor het inzamelen van zwerfafval in heel Amersfoort en zijn er erg blij mee. Veel van onze deelnemers hebben geen rijbewijs en kunnen met een elektrische bakfiets toch heel mobiel zijn."

Elektrische bakfietsen zijn niet alleen een praktisch alternatief voor de auto, het is ook een duurzaam alternatief. "Met een elektrische bakfiets kun je je groen onderhoud, ook echt 'groen' uitvoeren. Geen CO2-uitstoot meer en gedoe met tanken en files is ook geschiedenis," aldus Epco Vlugt van Babboe Bakfietsen.
(Bron: Dichtbij.nl)