woensdag 10 juni 2015

Cargo Bike Championship in Dublin

Verzoek promotiemateriaal Dublin Cargo Bike Championships 21 juni

De Nederlandse Ambassade in Dublin ondersteunt diverse evenementen en heeft de DCE specifiek benaderd met het verzoek om promotiemateriaal op het gebied van Fietstoerisme (NL/ Amsterdam), Nederlandse fietsproducenten, giveaways, gesponsorde prijzen etc.
Graag ontvangen we interesse/ reacties binnen een week (voor 12 juni), via Mirjam.Borsboom@dutchcycling.nl. Het binnenkomend verzoek:
Ik mail je naar aanleiding van ons telefoongesprek van gistermiddag betreffende het fietsevenement in Dublin op zondag 21 Juni. Het gaat om de Cargo Bike Championships, georganiseerd door onder andere de Dutch Bike Shop (www.dutchbikeshop.ie) en Greenaer, een Deense fietsenwinkel. Het evenement zal plaats vinden onder de paraplu van de National Bikeweek en de Cargo Bike race zal het afsluitende evenement zijn. Als Ambassade hebben wij, samen met de Deense Ambassade, besloten dit evenement te ondersteunen en Nederland als fietsland en fietsexperts op de kaart te zetten. Nederland kan uiteraard bij een dergelijk fietsevenement niet ontbreken. Een onderdeel van onze inzet tijdens het evenement is een promotie stand. De stand zullen wij delen met de Deense Ambassade. Graag stuur ik je ter achtergrond de websites van de National Bikeweek en de Cargo Bike Race:
National Bike week: http://www.bikeweek.ie/
Cargo Bike Race: https://www.facebook.com/IrishCargoBikeChampionships
Vorige jaren heeft de Nederlandse Ambassadeur samen met de Deense Ambassadeur de cargo bike championships geopend, dat zullen zij hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar weer doen. In onderstaand link is een filmpje bijgevoegd met daarin een interview met de Ambassadeur:
Cargo Bike Race Persbericht: http://www.irishcycle.com/2015/05/09/cargo-bike-championship-returns-to-phoenix-park-for-third-year/ 
Om Nederland tijdens dit evenement zo goed mogelijk te promoten zoeken wij promotiemateriaal voor Nederland als fietsland en materiaal van Nederlandse fietsenproducten. Hierbij dachten wij aan het volgende, eventuele suggesties of aanvullingen zijn uiteraard zeer welkom:
  • Flyers met informatie over fietstoerisme in Nederland en Amsterdam
  • Flyers met informatie over Nederland als fietsland (hiervoor is de flyer van de Dutch Cycling Embassy zeer geschikt)
  • Eventueel informatie van Nederlandse producenten van fietsen/ fiets accesoires die deze in Ierland willen promoten
  • Kleine giveaways om aan bezoekers mee te geven aan het evenement
  • Eventuele gesponsorde prijzen voor winnaars van de Cargo Bike race
Daarnaast kom ik graag terug op de mogelijkheid een expert vanuit Nederland naar Dublin te sturen. Ik heb dit intern voorgelegd en voor dit idee is veel enthousiasme! In Ierland en met name in Dublin zien wij veel kansen voor Nederlandse expertise op fietsgebied alswel Nederlandse producten. Gezien de aard van het evenement en de korte aanloopperiode (slechts 2,5 week) denken wij dat we voor een ander moment moeten kiezen wanneer we er meer uit kunnen halen. Dit geeft ons de gelegenheid aansluitende evenementen te organiseren en de juiste mensen bijeen te krijgen om mee in gesprek te treden.
Afz.: Nederlandse Ambassade in Dublin