donderdag 6 maart 2014

Bakfietsen

We kennen allemaal de moeders (en vaders) die rondrijden met een bakfiets vol kinderen. Maar er is veel meer op het gebied van bakfietsen. Er zit beweging in, ook in Nijmegen. Dat is goed vanuit het oogpunt van duurzaamheid en biedt kansen op economisch gebied. 

Dat bakfietsen populair zijn, blijkt wel uit de grote belangstelling voor het International Cargo Bike Festival ofwel het BakfietsTreffen 2014, dat plaatsvindt in Nijmegen op zondag 13 april, tijdens het Festival Vasim NU! in Cultuurspinnerij de Vasim. Deelnemers uit meer dan twintig landen hebben zich reeds aangemeld. Bij dit evenement kunnen mensen hun eigen bakfietsen showen en die van anderen bekijken, en allerhande bakfietsen van diverse producenten uit binnen- en buitenland uitproberen.
Op een andere manier stimuleert Usedbakfiets het gebruik van bakfietsen.
Lees HIER het verhaal van Dirk Beugelaar uit Bussum.

De inzet van bakfietsen is ook een oplossing voor al die bestelbusjes die binnensteden vervuilen, voor opstoppingen zorgen en stadscentra een onvriendelijke uitstraling bezorgen. Volgens het CBS zijn er ongeveer 800.000 bedrijfsbestelbusjes in Nederland en daarvan kan makkelijk 10% vervangen worden door bak- en transportfietsen. Klik HIER voor een artikel over het vervangen van bestelbusjes door bakfietsen.

De belangrijkste bakfietsverkooppunten in Nijmegen zijn Busybike en Bart van Megen.