maandag 24 maart 2014

Used Bakfiets

 Wie en wat is UsedBakfiets?

 Usedbakfiets koopt oude bakfietsten op en verkoopt ze na reparatie weer aan particulieren, scholen en instellingen.Drijvende kracht achter Usedbakfiets is geboren en getogen Bussummer Dirk Beugelaar (49). Vanaf 2000 houdt Dirk zich, naast zijn werk als zelfstandige in de Meet- en Regeltechniek voor energiebedrijven, bezig met de in- en verkoop van tweedehands goederen, waaronder vaak fietsen.

‘Mijn eerste bakfiets heb ik in begin 2009 gekocht. Ik kocht hem van iemand uit Bussum die hem te koop had aangeboden op een klein advertentiekaartje bij de Albert Heijn. Het was een Babboe bakfiets. Een echte opknapper en ik kocht hem voor € 100 ,-. De bakfiets heb ik voorzien van nieuw houtwerk en volledig technisch nagekeken en daarna op marktplaats te koop aangeboden voor ik meen € 200,-, aldus Dirk Beugelaar. Binnen een paar dagen was de bakfiets verkocht.

                                        

Op die advertentie kreeg Dirk veel reacties. Ook veel van scholen en kinderdagverblijven, die hem vroegen om wanneer hij weer een bakfiets in bezit zou krijgen, om hem dan aan hen als eerste aan te bieden. Verder gaven zij aan dat ze ook graag zelf een bakfiets wilde opknappen om op die manier de prijs te kunnen drukken. Dirk zegt lachend: ‘Vanaf dat moment ben ik intensiever naar bakfietsen gaan zoeken en ben ik met het bakfietsbacil besmet geraakt.
Dirk Beugelaar krijgt veel hulp van jonge ouders uit zijn netwerk bij het inkopen en opknappen van bakfietsen. Het lukt hen aardig om regelmatig bakfietsen in te kopen, maar er is nog altijd meer vraag dan aanbod. Het geeft enorm veel voldoening om te zien hoe blij  ouders en kinderen met een bakfiets zijn.

In 2010 heeft Dirk een website laten bouwen om meer naamsbekendheid te krijgen: www.usedbakfiets.nl Hij heeft contact gelegd met winkeliers en fabrikanten om te kijken of er mogelijkheden zijn om via hen bakfietsen tegen een gunstige prijs in te kopen.  Soms met succes.

Met het clubje ouders heeft Dirk ook scholen benaderd om te kijken of er ouders waren die hun bakfiets wilde verkopen na gebruik, voor hergebruik door andere ouders.


Udesbakfiets.nl op zoek naar eerlijke bakfietsen die ze voor een scherpe prijs  kunnen inkopen. Dirk wil ook graag samenwerken met wie dan ook in de bakfietsenbranche. Een inruilactie in samenwerking met fietsenwinkels in een straal van 40 km rond Bussum zou ook fantastisch zijn.

In 2014 wil Dirk een bakfietsevenement gaan organiseren in Bussum om het gebruik van bakfietsen te stimuleren en het bakfietsvirus te verspreiden.

Hebt u een tweedehandsbakfiets die u wil verkopen of ter beschikking wil stellen aan Usedbakfiets, neem dan contact op met Dirk Beugelaar via de website: www.usedbakfiets.nl

Dirk van Usedbakfiets zal zondag 13 april ook als bezoeker aanwezig zijn op het International Cargo Bike Festival dat op 12 en 13 april 2014 plaatsvindt in Nijmegen. www.cargobikefestival.com