zaterdag 4 april 2015

Urban Arrow haakt in op trends in bakfietsenVoor de fietsenbranche wordt de bakfiets steeds interessanter, omdat hij zowel de auto vervangt voor personenvervoer als voor zakelijk vervoer. De Nederlandse bakfietsbouwer Urban Arrow spingt daar handig op in met verschillende modellen moderne bakfietsen.

Met betrekking tot personenvervoer zien we dat de elektrische bakfiets, net als de e-bike, steeds populairder wordt. Ouders brengen hun kinderen er mee naar school en doen er de boodschappen mee. 

Zakelijk gebruik van bakfietsen komt ook steeds vaker voor. Koeriersdiensten die bakfietsen inzetten voor pakketvervoer; DHL Express heeft in Nederland al 33 bestelbusjes vervangen door bakfietsen en bespaart daarmee ruim 150.000 kg C02-uitstoot en bespaart €430.000 op jaarbasis aan exploitatiekosten. Dit concept wordt nu in verschillende landen in Europa nagevolgd. Maar ook lokale fietskoeriersdiensten groeien flink. Velocity Fietskoeriers in Nijmegen fietst jaarlijks 156.000km. 

Daarnaast zijn er zelfstandige ondernemers die de bestelbus vervangen voor het merendeel van hun ritten. Hovenier, bakker, slager, groenteboer, schilder, electricien, loodgieter, schoonmaakbedrijven, glazenwasser, uitvaartverzorging en natuurlijk ambulante handel als bloemenverkoop, koffiebarretjes, frietfiets, ijscoboer, etc. etc.
Naast bakfietsen zijn er ook veel interessante ontwikkelingen met fietsaanhangers.


Het produceren en verkopen van bakfietsen is economisch interessant, omdat steeds meer steden wereldwijd kampen met congestie en fijnstofproblematiek. De fiets met aanhanger en bakfiets zijn daarvoor goede en simpele oplossingen. 


Op het BakfietsTreffen / International Cargo Bike Festival komen al deze aspecten van bakfietsen aan de orde. www.bakfietstreffen.nl en www.cargobikefestival.com

Urban Arrow is sponsor van het BakfietsTreffen / International cargo Bike Festival 2015