woensdag 15 april 2015

Delivery Ebike van Ebike-Nederland op ICBF2015

 Onverwoestbaar
Dat lijkt de Delivery Ebike te zijn als we er zo naar kijken. Deze e-bike is speciaal ontwikkeld voor snelle bezorging van pizza’s, maaltijden en pakketten, zeker in de stedelijke gebieden.
Volgens projectleider René van Wijngaarden (Ebike-Nederland B.V.)  is de fiets ontwikkeld met als uitgangspunt dat deze onverwoestbaar moet zijn en toch een ‘cool’ uiterlijk moet hebben.  Rene legt uit; “Bij de huidige bezorgfietsen wordt door de fabrikanten een regulier e-bike model genomen en een box erop geplaatst.  Kijk maar eens naar een gemiddelde bezorgfiets: veel kabels, een kwetsbare batterij en veel gevoelige onderdelen zijn zichtbaar op de fiets geplaatst.  Dat is natuurlijk vragen om schades en storingen omdat de berijders van bezorgfietsen de fiets anders gebruiken.”
Geen display dankzij speciale techniek
Wat opvalt aan deze Delivery Ebike is dat er bijna geen kabels en batterij zichtbaar zijn op de fiets. Hoe kan dit?
Rene: ”De batterij is in het frame geplaatst en ligt daar beschermd tegen omvallen en botsingen. De batterij is het duurste onderdeel van de e-bike. Toch is de batterij handig uitneembaar nadat deze ontgrendeld is”.
Rene legt uit: “Zodra de batterij wordt geplaatst is de e-bike actief; zodra een pedaal wordt bewogen gaat de e-bike accelereren. Tevens gaan ook de 2 koplampen en achterlichten automatisch aan; de berijder heeft altijd verlichting aan en er is een maximale zichtbaarheid. De bedieningsdisplay is er niet, want deze gaat kapot. Er is daarom in het frame een intelligente controller geplaatst die zorgt voor een goede ondersteuning”.
Domino’s Pizza
De ontwikkeling van de Delivery Ebike  is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met Domino’s pizza, Bezorgbeer en Sparerib express.  Na veel testen is er een perfecte Delivery Ebike ontstaan. Zowel in Nederland als bij de Domino vestigingen in Frankrijk, België en Denemarken wordt de Delivery Ebike al ingezet.
50% minder kosten
Een belangrijke reden voor het inzetten van een e-bike ten opzichte van scooters, is dat een 15-jarige al op een e-bike mag rijden en geen scooterrijbewijs nodig is. De loonkosten van een 15-jarige liggen beduidend lager dan een 18-jarige berijder.
De exploitatie kosten liggen 50%-70%  lager dan de kosten voor een scooter. Reken maar eens alleen de brandstof: voor een scooter is dit minimaal €8,- per tankbeurt en voor het laden van een e-bike batterij 6 cent!

Custom made

Omdat iedere bezorger specifieke wensen heeft  kunnen de e-bikes geleverd worden in 3 kleuren (rood, zwart, wit) met uw eigen logo! Maar ook kunnen de e-bikes custom-made gemaakt worden.  Hiernaast zijn de speciale boxen ook aan te passen aan de wensen van de klant.
Meer informatie bij DeliveryBike, Ebike-Nederland BV, Kovel 11, 5431ST  Cuijk, The Netherlands
info@ebike-nederland.com , tel.: +31(0)24 373 4000