vrijdag 8 januari 2016

Bakfietsen in NijmegenHet aantal adressen waar je in Nijmegen een bakfiets kunt kopen groeit gestaag. Het gebruik van bakfietsen groeit in het algemeen en dus gaan ook steeds meer ondernemers ze aanbieden. Het jaarlijkse InternationalCargo Bike Festival bij de Vasim in Nijmegen heeft er ook mee te maken.

Van oudsher kon je bakfietsen kopen en huren bij Bart van Megen aan de Groenestraat. Hij heeft de merken Bakfiets.nl en Dolly Bikes.
 
Sinds 5 jaar is Busybike aan de Van Gentstraat 14F, achter (bij de Wedren/Julianapark), dé bakfietsspecialist in Nijmegen. Busybike verkoopt uitsluitend hoge kwaliteit (e-)bakfietsen van verschillende producenten zoals, Urban Arrow, WorkCycles, Nihola, MCS Truck, Bullit van LarryvsHarry, Christiania, Fietsfabriek en Onderwater ouder-en-kind-tandems. Busybike ontwerpt en produceert zelf aanhangers en (koel)boxen voor op diverse bakfietsen voor zakelijk gebruik. Darnaast is hij ook dealer van de hinterher-aanhangers.

Een nieuw bakfietsadres in Nijmegen is Cosma Tweewielers aan de Van der Brugghenstraat 2. Cosma is dealer van Popal en Troy bakfietsen. Een bakfiets huren is ook mogelijk.

In Nijmegen-Noord (Lent) is Zoevers gevestigd. Zoevers is gespecialiseerd in elektrische fietsen en is dealer van Johnny Loco en Dolly bike bakfietsen.

Bijzondere bakfietsen voor bijzondere gelegenheden, bijvoorbeeld een kinderfeestje, trouwerij of begrafenis kun je huren bij bakfietsverhuurnijmegen. Hij heeft een klassieke Gazelle bakfiets en een Brood- en Banketfiets voor kleutervervoer.

Nijmegen kent ook veel ondernemers die een bakfiets gebruiken in plaats van een bestelbusje: het Bakkerscafé, Slagerij de Groene Weg, hoveniers, pizza-koerier, de fietsschilder en natuurlijk de fietskoeriers van Velocity en Per Fietskoerier.

Ken jij nog meer zaken waar je een bakfiets kunt kopen, huren of leasen in Nijmegen of ondernemers die ze gebruiken, laat het dan weten.