donderdag 23 oktober 2014

International Cargo Bike Festival 2015

Foto: Jaap Baarends

Het International Cargo Bike Festival van afgelopen april was een groot succes. De uitbreiding naar twee dagen heeft goed uitgepakt. De Conferenctie op de zaterdag trok dubbel zoveel deelnemers als we op voorhand verwacht hadden. Het was een zeer internationaal gezelschap afkomstig uit 24 landen.

De editie van 2015 zal plaatsvinden op 18 en 19 april 2015. De locatie is net als vorig jaar bij Cultuurspinnerij de Vasim aan de Winselingseweg 41 in Nijmegen.
Graag nodigen wij u uit om een stand te nemen op het ICBF2015.
Van commerciële partijen vragen we een bijdrage van €400,- ex btw voor een standplaats.

Laat ons weten of u een eigen stand of  bedrijfstent meeneemt of er een wilt huren (€100,- ex btw extra) Geef ook  aan of u elektriciteit in de stand nodig hebt. Een standaardplek is 4x4m. Heeft u meer ruimte nodig, laat het ons bijtijds weten. In overleg is veel mogelijk

Net als vorig jaar is het ook mogelijk om een advertorial of infotorial (200-300 woorden + foto’s) op de site te plaatsen. Kosten bedragen €250,- per artikel

Op de SPONSORING FACTSHEET vindt je informatie over de sponsoringmogelijkheden.
Voor andere vormen van ondersteuning, bijdragen of sponsoringideeën kunt u altijd contact opnemen met Jos Sluijsmans.


Wat cijfers en gegevens van de editie 2014 op een rijtje:
Officiële oprichting European CycleLogistics Federation
Eindvergadering CycleLogistics en lancering CycleLogistics Ahead
230 deelnemers aan conferentie uit 24 landen (met vertegenwoordigers van bedrijven en overheidssector)
30 stands van professionals
Uitgebreide catering, geserveerd vanuit bakfietsen
200 bak- en transportfietsen
3.500 - 4.000 bezoekers uit 24 landen
450 extra overnachtingen in Nijmegen: hotel/pension, B&B, camping
200 extra bezoekers (m.n. internationale) bij Nationaal Fietsmuseum Velorama

ICBF 2015
De organisatie is in handen van Jos Sluijsmans van Fietsdiensten.nl in samenwerking met gloedcommunicatie en Judith van den Reek. De catering wordt verzorgt door ‘Op vuur en vlam’ en de Vasim.

Op zaterdag is er een conferentie voor professionals met presentaties en workshops. Informatie over de aanmelding voor de conferentie volgt nog.

Op zondag 19 april is de markt waar ontwerpers, producenten en dealers hun producten kunnen presenteren. Er wordt een grote ruimte vrij gehouden om de bakfietsen te kunnen uitproberen. Er zullen ook weer zelfbouwers aanwezig zijn met klassieke en innovatieve eigen bakfietsen. En ook bezoekers worden uitdrukkelijk uitgenodigd met de bakfiets te komen.

Veel deelnemers van vorig jaar hebben al aangegeven weer mee te doen en er is al een definitieve inschrijving van het Taiwanese bedrijf GWA Energy Inc. en CarlaCargo uit Duitsland.  Het cargo bike festival is in 2015 losgekoppeld van de Open Dag van de Vasim.

Op de blogspot van het International Cargo Bike Festival staan filmpjes, foto’s en verslagen van vorig jaar

Net als vorig jaar ligt tijdens de markt de nadruk op bedrijven en zzp-ers die bak- en transportfietsen voor hun onderneming gebruiken. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor familiebakfietsen en meerpersoonsfietsen. Een aantal aanbieders van aangepaste fietsen voor mensen met beperkingen zullen met een stand aanwezig zijn, zoals Alinker, POM, Nijland en 't Mannetje.
Natuurlijk zijn ook particulieren en ouders met kinderen van harte welkom. Er zijn diverse activiteiten speciaal voor (kleine) kinderen.

Hans Kooijman van ‘Op vuur en vlam’ neemt de catering weer voor zijn rekening met ‘Il forno mobile’, de pizza-oven-bakfiets, met de Grill & Bakfiets, de Cocktailbar-bakfiets en verschillende andere culinaire bakfietsen.

Het Cargo Bike Festival wordt een informeel en gezellig evenement met muziek, lekker eten en allerlei activiteiten.

Het afgelopen jaar heeft de site meer dan 50.000 pageviews gehad en het populairste artikel is ruim 2000 keer gelezen.

Het International Cargo Bike Festival 2015 vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 april 2015 bij Cultuurspinnerij de Vasim, Winselingseweg 41. De conferentie op zaterdag is van 10.30 tot 18.00 uur en het BakfietsTreffen op zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Op zondagochtend is er net als vorig jaar een Bakfiets Parade door het centrum van Nijmegen.
Algemene informatie: Jos Sluijsmans: jos@fietsdiensten.nl , 06 30014801
Informatie over de catering: Hans Kooijman: 06 55117841